Медичне обслуговування

  • Медичне обслуговування

    Медичне обслуговування є багатоскладовим системним процесом, який потребує чіткого дотримання санітарних норм і правил, а також інших вимог законодавства.

    Медичне обслуговування дітей в навчально – виховному комплексі «Кияночка» здійснює старша медична сестра вищої категорії Якубенко Ольга Василівна.

    У своїй роботі медичні працівники керуються наказами, інструкціями, постановами державних відділів охорони здоров’я, наказами навчально – виховного комплексу.

    Медичний кабінет має повний набір лікарських засобів та оснащений всім необхідним обладнанням для надання невідкладної медичної допомоги в повному обсязі. Старша медична сестра складає перспективне двотижневе меню та щоденне меню-розклад використовуючи комп'ютерні технології.

    Медико – профілактична робота здійснюється відповідно до річного та місячного плану. Медичною сестрою проводиться профілактична робота, контролюється виконання норм санітарно – протиепідемічного режиму, перевіряється стан харчування дітей, проводиться санація, реєструються випадки захворювань, надається перша медична допомога, планомірно проводяться антропометричні виміри і оцінка фізичного розвитку дошкільників і школярів.

  • Профілактика інфекційних захворювань у дітей перш за все полягає у необхідності зміцнення здоров’я дитини, підвищення опірності організму до захворювань, своєчасному проведенні профілактичних щеплень. Чимало батьків вважають, що робити щеплення не обов’язково, тому що зараз немає випадків захворювання на дифтерію, поліомієліт. Це хибна думка, бо токсикогенні мікроби ще циркулюють у навколишньому середовищі, вони можуть знаходитися і в носоглотці здорових дорослих людей і дітей.

    З метою зниження захворюваності в школі – садочку організовано систему роботи щодо профілактики захворювань та оздоровлення дітей. Це:

    • якісне і різноманітне харчування, яке включає в себе дієту для дітей, що потребують того;
    • вітамінізація дітей двічі на рік;
    • динамічний нагляд за станом здоров`я та фізичним розвитком дітей;
    • планові профілактичні огляди дітей лікарями – спеціалістами дитячих поліклінік;
    • планове проведення щеплення;
    • медико – педагогічний контроль за організацією рухового режиму, методикою проведення занять, фізичними вправами та їх впливом на організм дитини;
    • проведення загартовуючих заходів та контроль за цим;
    • кварцування приміщень, при ускладненні епідеміологічної ситуації;
    • контроль за санітарно – гігієнічним станом всього навчально – виховного процесу;
    • проведення педагогами та медичними працівниками закладу санітарно – освітньої роботи з питань профілактики захворювань та оздоровлення дітей серед персоналу та батьків.

  • Організація харчуванняОрганізація харчування в столовій

    Велика увага в нашому закладі приділяється харчуванню дітей, забезпеченню асортименту продуктів відповідно до перспективного двотижневого меню, технології та якості приготування страв, є чудова їдальня. Влітку 2014 року було проведено капітальний ремонт харчоблоку із заміною технологічного обладнання.

    Щодня ведеться аналіз виконання норм харчування. Контроль за харчуванням в закладі здійснюється старшою медичною сестрою і директором. Він починається з моменту складання меню і триває на всіх етапах приготування їжі: аналіз харчування на фізіологічну повноцінність при складанні меню - розкладу, контроль за якістю продуктів, дотримання норм закладки продуктів та виходом порцій, технологій приготування, якість готових страв та їх роздача по групам та класам.